23 maja 2013

Biszkopciki

Nie takie mi się marzyły. Miały być kształtne i puszyste. Po prostu śliczne. Wyszły dość cienkie, jak na biszkopty i o nieregularnych kształtach. Nic to - ważne, że były smaczne i bez zbędnej chemii, co w przypadku  żywności dla malucha jest chyba ważniejsze niż wygląd. Wkrótce wypróbuję inny przepis i zobaczymy co z niego wyjdzie.
biszkopciki

2 jajka
4 łyżeczki cukru
4 łyżki mąki
Jajka ubijać z cukrem przez kilka minut, aż będą puszyste i mocno napowietrzone. Następnie przesiać do nich mąkę i delikatnie wymieszać. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżeczką niewielkie ilości ciasta. Zachować spore odstępy.
Temperatura pieczenia - 175C
Czas pieczenia - 15 minut

biszkopciki1

Źródło przepisu - czasopismo "Mamo to ja".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz