...
długi weekend, góry, słońce i my. Miało, ale nie będzie. Syn się
rozchorował. To już drugi wyjazd w długi weekend, który nam nie wypalił.
No, ale jak się ma dzieci na stanie, to trzeba się liczyć z tym, że
większość planów bierze w łeb. Ciasteczka, które upiekłam nam na drogę,
będziemy musieli zjeść w domu :(
250g mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
150g cukru trzcinowego
110g masła
1 jajko
100g orzeszków ziemnych
Masło
utrzeć z cukrem na puszysta masę. Wbić jajko i ucierać dalej, aż masa
będzie puszysta i kremowa. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia. Wymieszać krótko najlepiej w mikserze. Dodać orzeszki ziemne i
wymieszać łyżką, aby w miarę równomiernie rozprowadzić je po cieście.
Formować małe ciasteczka i kłaść na blasze wyłożonej papierem do
pieczenia.
Temperatura pieczenia - 180C
Czas pieczenia - około 10 minut.
Źródło przepisu - magazyn KUCHNIA (10, 2013) z moimi zmianami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz