Dzisiaj
w szkole mojego syna jest Dzień Zdrowego Odżywiania. Z tej okazji jego
klasa ma robić wielką sałatkę owocową. Każdy losował jaki owoc ma
przynieść tego dnia. Nam przypadły jabłuszka. Ekonomicznie :)
120g mąki pszennej
120g mąki orkiszowej razowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
120ml syropu klonowego
120ml oleju rzepakowego
120ml mleka sojowego
150g mrożonej czarnej porzeczki
W
jednej misce wymieszać składniki suche. W innej misce wymieszać
składniki mokre. Połączyć razem, dodać porzeczki i szybko wymieszać
całość. Ciastem wypełnić 12 papilotek umieszczonych w formie na muffiny.
Temperatura pieczenia - 190CCzas pieczenia - 25 minut.
Źródło przepisu - książka Gwyneth Paltrow pt. "Córeczka tatusia" z moimi zmianami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz