14 lipca 2014

Domowe bake rolls


Zrobiliśmy domowe bake rollsy, obejrzeliśmy mecz, a dzisiaj pojechał. Mój duży "mały synek" coraz rzadziej bywa w domu. 
Bake rolls w dwóch smakach wyszły pysznie, mecz nie zakończył się tak, jak byśmy tego chcieli, a dzisiaj - dzisiaj tęsknię ...



1 bagietka
olej rzepakowy
granulowany czosnek
wędzona papryka w proszku
sól

Bagietkę pokroić na najbardziej cienko, jak się da i odłożyć do obeschnięcia na minimum kilka godzin. Przygotować mieszanki przypraw - u nas czosnek z solą i wędzona papryka z solą. Kromki bagietki smarować z dwóch stron olejem, posypywać przyprawami i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C, aż będą złociste i chrupiące.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz