3 grudnia 2012

Ciasteczka bananowe z kaszki ryżowej.

Hela od jakiegoś czasu próbuje jeść kaszki. Z racji tego, że póki co nie jest nimi zachwycona, a mają one dość krótki termin przydatności - w moich szafkach zalegało ich całkiem sporo. Znalazłam jednak sposób na ich wykorzystanie. I to całkiem smaczny sposób. A największym zwolennikiem tych dzieciowych ciasteczek jest tata Heli.



100g kaszki ryżowej bananowej
50g mąki
80g masła
40g cukru pudru
1 jajko

Wszystkie składniki umieścić w pojemniku robota kuchennego i dokładnie wymieszać. Z uzyskanego ciasta formować małe kulki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczać każdą kulkę za pomocą szklanki lub kubka.
Temperatura pieczenia - 170C
Czas pieczenia - około 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz