8 maja 2013

Domowe nuggetsy

Dzisiaj na obiad domowe nuggetsy. Zdrowe, bo pieczone w piecu i nisko tłuszczowe, ale tak samo smaczne. Wspaniała alternatywa dla tych z McDonald's, chociaż i tam zdarza nam się wpaść.
nuggetsy

400g polędwiczek z kurczaka
małe opakowanie krakersów
maślanka
sól i pieprz

Polędwiczki opłukać w zimnej wodzie, a następnie osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Zalać maślanką i odstawić na pół godziny. Krakersy rozgnieść na drobne okruszki (można użyć w tym celu malaksera albo zwykłego wałka). Polędwiczki obtaczać w krakersowych okruszkach i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Temperatura pieczenia - 180C
Czas pieczenia -  od 30 do 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz