8 listopada 2013

A miało być tak pięknie ...

 ... długi weekend, góry, słońce i my. Miało, ale nie będzie. Syn się rozchorował. To już drugi wyjazd w długi weekend, który nam nie wypalił. No, ale jak się ma dzieci na stanie, to trzeba się liczyć z tym, że większość planów bierze w łeb. Ciasteczka, które upiekłam nam na drogę, będziemy musieli zjeść w domu :(


250g mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
150g cukru trzcinowego
110g masła
1 jajko
100g orzeszków ziemnych
Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Wbić jajko i ucierać dalej, aż masa będzie puszysta i kremowa. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać krótko najlepiej w mikserze. Dodać orzeszki ziemne i wymieszać łyżką, aby w miarę równomiernie rozprowadzić je po cieście. Formować małe ciasteczka i kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Temperatura pieczenia - 180C
Czas pieczenia - około 10 minut.



Źródło przepisu - magazyn KUCHNIA (10, 2013) z moimi zmianami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz