18 grudnia 2013

Wigilijny kompot malucha.

Pyszny i zdrowy kompot wigilijny, czyli w sam raz dla malucha. Nie trzeba go nawet dosładzać, gdyż całą słodycz oddały mu suszone śliwki. Zrobiłam dzisiaj na próbę, czy będzie smakował Helence. Smakował nie tylko Małej, ale także mamie, więc z pewnością znajdzie się na naszym wigilijnym stole.
Tymczasem powoli pakuję prezenty, bo już wszystkie kupione i wypatruję za oknem śniegu.




1 jabłko
1 gruszka
5 suszonych śliwek (najlepiej niesiarkowanych)
1,5 szklanki wody
Jabłko i gruszkę umyć, obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Śliwki opłukać i przekroić na pół. Owoce umieścić w garnuszku, zalać wodą i gotować do miękkości. Ostudzić i przelać przez sitko. Można też przetrzeć przez sitko.




Źródło przepisu - "Dziecko", styczeń 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz